Etică: cele 11 principii ale noastre

El Euromotion, mândria noastră este de tiene un impacto pozitiv asupra lumii care ne înconjoară. Fiecare angajat împărtășește aceste 11 principii. Activitatea noastră, modul nostru de a profesa este ghidat de marile principii ale cărții albe de etică, editado por Jacques Benoit.

Además de esto, necesita saber más al respecto.

1. No discriminarea: lucrăm într-o logică de non-discriminare în general. Considerăm candidații egali. Ne angajăm, la fel ca și clienții noștri, să tratăm competențele candidaților fără a lua în considerare următoarele: origen, sexo, stare civilă, sarcină, aspecto fizic, número de familia, stare de genătate, orientación, featurei identitate sexuală, opinii politârstă , activități sindicale, apartenența sau non-apartenența presupusă la un grup etnic, națiune, rasă sau religie. În cazul în care unul din clienții noștri nu împărtășește aceste principii, colaborarea este oprită.

2. Remunerarea: noi percepem doar o taxă de la clienții noștri, care ne angajează pentru recruitarea unui candidato. În niciun caz nu percepem nici o compensación din partea unui candidato.

Además de esto, necesita saber más al respecto.

3. Concurență: respectăm conceptul de concurență loială. Noi recruităm doar candidații din Europa și nu contactăm candidații recruitați de concurenții noștri. Mai mult decât atât, nu impunem nici o condiție de exclusivitate în contractele noastre. Dacă nu am fost reținuți, înseamnă că nu am fost cei mai buni.

Además de esto, necesita saber más al respecto.

4. Integrarea: sprijinim candidații noștri în toate demersurile administrativo din Franța. Organizăm întâlniri trimestral între candidați, astfel încât să formeze o rețea în această țară.

5. Confidențialitate: respectăm confidențialitatea demersurilor clienților și a candidaților noștri. Înainte de a apărea în referințele noastre, noi cerem întotdeauna acordul clienților noștri.

Además de esto, necesita saber más al respecto.

6. Transparență: ne luăm angajamentul de a oferi o relație transparentă, indiferent de sousectul Approac. Garantăm respectul datat al angajamentelor noastre. Comunicăm imediat, în circumstanțe neprevăzute.

Además de esto, necesitará saber más al respecto.

7. Informație: ne luăm angajamentul de a transmite informații corecte și verificate interlocutorilor noștri.

Además de esto, necesitará saber más al respecto.

8. Schimburi profesionale: primul nostru obiectiv este acela de a promova schimbul professional cross-border. Nu avem nicio dorință de a desestabiliza permanente echilibrul demografic între țări. Recrutăm, în primul rând, colaboratori care doresc să dobândească o experiență în străinătate pentru o durată determinată (3-10 ani) și îi încurajăm pe aceștia să se întoarcă apoin șara căteuli de origen măteiential.

Además de esto, necesitará saber más al respecto.

9. Abordări cu privire la mediul înconjurător: promovăm schimbul de date dematerializate.

Además de esto, necesitará saber más al respecto.

10. Sprijin familiar: estabilim parteneriate cu alte companii pentru integrarea pe piața muncii a soților. De exelu, vă invităm să descoperiți compania Libert'Home , specializată în canguro en limbi străine.

Además de esto, necesita saber más al respecto.

11. Implicare in comunitate: În fiecare an, din prima zi a existeței agenției noastre, donăm o parte din profituri asociației “ To Each His Cap ”. Această asociație permite copiilor bolnavi de leukemia să evadeze cateva zile la mare, departe de boală. Pentru a face o donație pentru această asociație, clicați aici .

lavorare como medico in francia
Haideți să ne întâlnim!

"Suntem un cabinet de consultanță de mărime medie. Dorința noastră este de a oferi cele mai bune servicii pentru clienții și candidații noștri. Valorile noastre: încredere, transparență, bunăvoință. , bunăvoință. vă ajuta să-l realizați!  ¡Haideţi să no întâlnim ! "  

Cédric Desmoulins, Fondator și Director Asociat al Euromotion Medical